Punasipuli-puolukkahilloke

24.8.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Punasipuli-puolukkahilloke

Keitä puolukasta ja punasipulista lisuke juustoille, leikkeleille, riistalle tai vaikka joulupöytään.

Ainekset

1 4 punasipulia
2 1 rkl oliiviöljyä
3 7 dl (400 g) puolukkaa
4 2 - 3 dl vettä
5 2 dl hillosokeria
6 0,5 dl balsamiviinietikkaa
7 1 tl suolaa
8 0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 208 g
Proteiinia 5 g
Rasvaa 16 g
Kuitua 14 g
Energiaa kJ 4245
Energiaa kcal 1015

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Säilöntä
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja viipaloi sipulit. Kuullota sipulia oliiviöljyssä 2 minuuttia. Lisää puolukat ja 2 dl vettä. Keitä 5 minuuttia.

Lisää sokeri, etikka, suola ja pippuri ja keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa hieman vettä.

Lusikoi kuuma hilloke desinfioituun lasitölkkiin ja sulje kansi. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja säilytä jääkaapissa.

Tarjoa hilloketta juustojen, leikkeleiden, riista-, lammas- ja maksaruokien kanssa.

Vinkki: Puhdista purkit keittämällä ne runsaassa vedessä tai pidä 100-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Muista desinfioida myös kannet.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5