Punaposkiset inkivääriomenat

9.9.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Punaposkiset inkivääriomenat

Keitä omenat punaposkisiksi inkivääri-karpalomehussa ja tarjoa ne lime-kookosvaahdon kanssa. Kirpeänmakea herkku maistuu maidottomallekin.

Ainekset

6 annosta
1 4 - 6 omenaa
2 40 g (5 cm:n pala) inkivääriä
3 1 l karpalomehua
4 1 dl sokeria
5 1 prk (2 dl) kookoskermaa
6 1 rkl sokeria
7 1 rkl limemehua
8 1 tl raastettua limen kuorta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 47 g 282 g
Proteiinia 2 g 9 g
Rasvaa 8 g 45 g
Kuitua 3 g 18 g
Energiaa kJ 1 122 6733
Energiaa kcal 268 1609

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: (5 cm:n pala) inkivääriä

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Valmista omenat päivää ennen tarjoilua. Kuori omenat. Poista halutessasi siemenkodat omenaporalla. Kuori ja viipaloi inkivääri.
  • Kaada mehu kattilaan, lisää inkivääri ja sokeri. Keitä pari minuuttia. Lisää omenat ja pane omenoiden päälle pieni lautanen, jotta ne painuvat kunnolla liemeen. Hauduta hiljalleen noin 10 minuuttia tai kunnes omenat ovat napakan kypsiä. Anna omenoiden jäähtyä ja maustua liemessä ensin huoneenlämpöisiksi, sitten jääkaapissa 8–12 tuntia. Jäähdytä myös kookoskerma jääkaappikylmäksi.
  • Avaa kylmä kookoskermapurkki ja valuta vesiosa pois. Lusikoi jäljelle jäävä valkoinen kookostahna kulhoon. Lisää sokeri ja vatkaa pehmeäksi vaahdoksi. Mausta limemehulla ja kuoriraasteella.
  • Nosta omenat liemestä lautasille, valuta hieman lientä päälle ja tarjoa kookoskerman kera.

Vinkki: Voit tehdä lopusta liemestä kuuman totin tai käyttää sen kiisselin pohjana.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5