Punakaalisipsit ja avokadodippi

Pikkaisen terveellisemmät sipsit paahdetaan punakaalista. Nopea ja raikas vegaaninen dippi on pullollaan avokadon hyviä rasvoja.
Ainekset
1 | 8 | punakaalin lehteä |
2 | 2 rkl | öljyä |
3 | 0,5 tl | suolaa |
Avokadodippi | ||
1 | 1 | avokado |
2 | 1 | sitruunan mehu |
3 | 1 | ruukku korianteria |
4 | 0,5 dl | vettä |
5 | ripaus | suolaa |
Ravintoaineet
Annos | Resepti | |
---|---|---|
Hiilihydraatteja | 4 g | 14 g |
Proteiinia | 2 g | 9 g |
Rasvaa | 13 g | 51 g |
Kuitua | 4 g | 15 g |
Energiaa kJ | 586 | 2343 |
Energiaa kcal | 140 | 560 |
Reseptitiedot
Ruokavalio | Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani |
Ruokalajit | Pikku- ja alkuruoat |
Pääruoka-aine | Kasvikset |
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ohjeet
Kuumenna uuni 150 asteiseksi. Leivinpaperoi kaksi uunipeltiä.
Irrota kaalinlehdet ja poista paksut lehtiruodit. Revi tai leikkaa kaalinlehdet suupaloiksi. Laita kaalinpalat kulhoon ja sekoita öljy joukkoon. Levitä kaalinpalat tasaisesti uunipelleille.
Paista sipsejä uunissa ensin 20 minuuttia. Käännä sitten palat. Jatka paistamista ja tarkista kypsyys noin 10 minuutin välein. Sitä mukaa kuin sipsit rapeutuvat, ota ne pois uunista ja levitä ritilälle tai talouspaperille jäähtymään. Ripottele suolaa lämpimien sipsien päälle. Paista, kunnes kaikki kaalinpalat ovat kypsyneet rapeiksi, 1–2 tuntia. Paistoaika vaihtelee uuneittain. Kiertoilmauunissa sipsit rapeutuvat nopeammin ja voit hyvin paistaa kaksi pellillistä kerrallaan. Myös kaalipalojen koko vaikuttaa paistoaikaan.
Halkaise avokado ja poista kivi. Lusikoi hedelmäliha kuoresta sauvasekoittimen kulhoon ja purista sitruunan mehu joukkoon. Lisää hienonnettu korianteri, vesi ja suola. Soseuta.