Punajuurisalaatti

25.8.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Punajuurisalaatti

Ainekset

5 annosta
1 4 punajuurta
2 0,5 ruukkua salaattia
3 2 päärynää
4 200 g feta- tai vuohenjuustoa
5 1 dl pähkinöitä
Kastike:
1 1 rkl appelsiinimehua
2 1 rkl punaviinietikkaa
3 2 rkl öljyä
4 1 tl sinappia
5 suolaa
6 pippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 11 g 57 g
Proteiinia 10 g 48 g
Rasvaa 25 g 125 g
Kuitua 7 g 34 g
Energiaa kJ 1 292 6459
Energiaa kcal 309 1544

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Keitä punajuuret kypsiksi. Jäähdytä ne kylmässä vedessä ja kuori ne. Huuhtele, kuivaa ja revi salaatti. Kuori päärynät. Lohko punajuuret ja päärynät. Asettele punajuuret ja päärynät salaatin päälle tarjoiluastiaan ja ripottele päälle feta- tai vuohenjuustoa ja pähkinöitä. Sekoita salaatinkastike appelsiinimehusta, punaviinietikasta, öljystä ja mausteista. Tarjoile kastike erikseen.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5