Punajuuriröstit ja savustettua lohta

15.7.2009
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Punajuuriröstit ja savustettua lohta

Ainekset

4 annosta
1 400 g punajuurta
2 400 g perunaa
3 1 sipuli
4 1 tl suolaa
5 0,25 tl rouhittua mustapippuria
6 2 rkl oliiviöljyä
Tillikastike:
1 1 prk (200 g) ranskankermaa
2 3 rkl hienonnettua tilliä
3 2 tl sitruunamehua
4 suolaa, sokeria ja rouhittua mustapippuria
Lisäksi:
1 300 g lämminsavulohta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 24 g 98 g
Proteiinia 17 g 68 g
Rasvaa 27 g 108 g
Kuitua 4 g 15 g
Energiaa kJ 1 732 6927
Energiaa kcal 414 1656

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Raasta punajuuret ja perunat karkeaksi raasteeksi. Kuori ja suikaloi sipuli ohuiksi viipaleiksi. Sekoita ainekset mausteiden kanssa kulhossa ja nosta siivilään valumaan. Puristele pois mahdollisimman paljon nestettä. Nostele seosta lusikalla öljytylle leivinpaperille pellin päälle kasoja ja muotoile niistä ohuita pihvejä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, tai kunnes pihvit ovat paistunet kauniin ruskeiksi. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoile röstit kastikkeen ja lohen kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: peruna punajuuri savulohi
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5