Punajuuririsotto

26.12.2011
6 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Punajuuririsotto

Ainekset

4 annosta
1 300 g punajuurta
2 1 pieni sipuli
3 1 valkosipulinkynsi
4 2 rkl oliiviöljyä
5 2,5 dl risottoriisiä
6 1 dl valkoviiniä tai omenamehua
7 6 dl kasvislientä
8 3 rkl parmesaanijuustoa
9 rucolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 48 g 191 g
Proteiinia 8 g 33 g
Rasvaa 12 g 47 g
Kuitua 5 g 19 g
Energiaa kJ 1 456 5826
Energiaa kcal 348 1393

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Risotot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja raasta punajuuret karkeaksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää punajuuret ja sipulit. Anna hautua 5 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää riisi, kääntele hetken aikaa ja lisää viini tai mehu. Anna nesteen imeytyä ja lisää kasvislientä hiljalleen aina, kun neste on imeytynyt. Hauduta risotto kypsäksi. Lisää joukkoon parmesaaniraaste. Koristele rucolalla.

© SOK
Avainsanat: punajuuri risotto
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5