Punajuurilohi

24.11.2016
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Punajuurilohi

Tarjoa lohi piparjuurismetanan kanssa.

Ainekset

8 annosta
1 400 g lohifileetä
2 1 rkl karkeaa merisuolaa
3 tuoretta tilliä
Mausteliemi
1 2 punajuurta
2 4 dl vettä
3 1,5 dl valkoviinietikkaa
4 1 dl sokeria
5 1 rkl suolaa
6 1 tl kokonaisia maustepippureita
7 1 tl sinapinsiemeniä
8 1 laakerinlehti
Piparjuurismetana
1 2 prk smetanaa
2 2,5 rkl piparjuuritahnaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 12 g 97 g
Proteiinia 10 g 77 g
Rasvaa 8 g 67 g
Kuitua 0 g 4 g
Energiaa kJ 695 5557
Energiaa kcal 166 1328

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: laakerinlehti

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ripottele suola kalan pinnalle ja anna suolautua jääkaapissa yön yli. Kuori ja leikkaa punajuuret ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta mausteliemen ainekset kattilassa ja lisää punajuuriviipaleet liemeen. Keitä 8–10 minuuttia, kunnes punajuuret ovat napakan kypsiä. Jäähdytä liemi kylmäksi. Pyyhi lohifilee ja leikkaa nahattomaksi. Leikkaa filee kuutioiksi ja aseta kulhoon kerroksittain lohipaloja ja punajuuriviipaleita. Kaada päälle kylmä mausteliemi ja peitä kelmulla. Anna maustua 1–2 vuorokautta. Tarjoa lohipalat piparjuurismetanan kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5