Punajuurileipä

21.7.2015
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Punajuurileipä

Leivo maukas leipä, jota sopii tarjota vieraillekin tai viedä vaikka tuliaisiksi. Punajuurileivässä on mausteena rosmariinia ja päällä vuohenjuustoa ja siemeniä.

Ainekset

2 kappaletta
1 3 dl maitoa
2 25 g hiivaa
3 2 tl suolaa
4 2 tl rosmariinia
5 1 rkl siirappia
6 2 rkl öljyä
7 200 g (n. 3 dl) raastettua punajuurta
8 7 dl hiivaleipä- tai vehnäjauhoja
Voiteluun
1 1 muna
Päälle
1 100 g vuohenmaitojuustoa (valkohome)
2 3 rkl siemeniä

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 185 g 370 g
Proteiinia 41 g 82 g
Rasvaa 40 g 80 g
Kuitua 12 g 24 g
Energiaa kJ 5 329 10658
Energiaa kcal 1 274 2547

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset, Edullinen
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liuota hiiva haaleaan maitoon. Lisää mausteet, öljy ja punajuuriraaste. Alusta joukkoon sen verran jauhoja, että syntyy pehmeä taikina. Anna kohota 1 tunti. Vaivaa taikina leivinpöydällä tasaiseksi ja painele kahteen pieneen tai yhteen isoon voideltuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan.

Anna kohota 30 minuuttia. Voitele munalla. Tee pintaan saksilla viiltoja ja painele juusto paloina puoliksi leivän sisään. Ripottele pinnalle siemeniä. Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: leipä punajuuri
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5