Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Punajuurileipä

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
2 Kappaletta
Fork and knife
2 Kappaletta
Leivo maukas leipä, jota sopii tarjota vieraillekin tai viedä vaikka tuliaisiksi. Punajuurileivässä on mausteena rosmariinia ja päällä vuohenjuustoa ja siemeniä.

Ainekset

3 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
2 tl
Suolaa
2 tl
Rosmariinia
1 rkl
Siirappia
2 rkl
Öljyä
200 g
(n. 3 dl) raastettua punajuurta
7 dl
Hiivaleipä- tai vehnäjauhoja

Voiteluun

1 kpl
Muna

Päälle

100 g
Vuohenmaitojuustoa (valkohome)
3 rkl
Siemeniä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Liuota hiiva haaleaan maitoon. Lisää mausteet, öljy ja punajuuriraaste. Alusta joukkoon sen verran jauhoja, että syntyy pehmeä taikina. Anna kohota 1 tunti.

25 g
Hiivaa
3 dl
Maitoa
2 tl
Rosmariinia
1 rkl
Siirappia
2 rkl
Öljyä
200 g
(n. 3 dl) raastettua punajuurta
7 dl
Hiivaleipä- tai vehnäjauhoja
2 tl
Suolaa
2

Vaivaa taikina leivinpöydällä tasaiseksi ja painele kahteen pieneen tai yhteen isoon voideltuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan.

3

Anna kohota 30 minuuttia. Voitele munalla. Tee pintaan saksilla viiltoja ja painele juusto paloina puoliksi leivän sisään. Ripottele pinnalle siemeniä. Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

1 kpl
Muna
100 g
Vuohenmaitojuustoa (valkohome)
3 rkl
Siemeniä
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.7.2015
|
Muokattu: 8.9.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

1319

5520

38,0 g

9,0 g

191,5 g

25,5 g

12,5 g

44,5 g

7,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Rosmariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli