Punajuurijoulutortut

11.10.2018
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Punajuurijoulutortut

Suolaiset joulutortut ovat superhelppo pikkujoulupurtava! Paista tortut ilman täytettä ja viimeistele piparjuuren makuisella punajuuritäytteellä juuri ennen tarjoamista.

Ainekset

16 kappaletta
1 1 paketti (500 g) torttutaikinalevyjä (pakaste)
Täyte
1 200 g (4–5) etikkapunajuurta
2 0,5 ruukkua ruohosipulia
3 1 rasia (150 g) piparjuurituorejuustoa
4 3 rkl smetanaa
5 1 - 2 tl punajuurien säilöntälientä

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 12 g 188 g
Proteiinia 2 g 35 g
Rasvaa 16 g 259 g
Kuitua 1 g 13 g
Energiaa kJ 838 13409
Energiaa kcal 200 3205

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Säädä uuni 225 asteeseen. Puolita sulaneet taikinalevyt. Tee taikinaneliöistä kukkatorttuja: Leikkaa kahteen vastakkaiseen kulmaan noin 4 cm:n pituiset viillot ½ cm:n päähän reunasta, niin että viillot muodostavat suoran kulman. Nosta viiltojen ulkopuolelta kulmat toistensa yli ja paina kiinni vastakkaisiin kulmiin.
  • Siirrä tortut leivinpaperille pellille. Paista niitä uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  • Leikkaa punajuuret pieniksi kuutioiksi. Silppua ruohosipuli; säästä siitä osa koristeluun. Pehmennä tuorejuusto smetanan kanssa kulhossa. Lisää punajuurikuutiot ja -liemi sekä ruohosipulisilppu. Lusikoi punajuuriseos torttujen päälle. Koristele ruohosipulisilpulla.
Teksti:
Kuvat: Pia Arnould
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5