Punajuurihummus

27.7.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Punajuurihummus

Ainekset

1 2 - 3 keitettyä punajuurta
2 1 prk kikherneitä
3 1 - 2 valkosipulin kynttä
4 0,5 dl oliiviöljyä
5 1 tl juustokuminaa eli jeeraa
6 2 rkl sitruunamehua
7 0,5 tl suolaa
8 hiukan mustapippuria

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 56 g
Proteiinia 23 g
Rasvaa 50 g
Kuitua 17 g
Energiaa kJ 3209
Energiaa kcal 767

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Kastikkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja lohko punajuuret (lohkoja tulisi olla 2-3 dl). Valuta kikherneet, mutta ota hiukan lientä talteen. Soseuta punajuuret ja herneet monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Lisää mausteet sekä oliiviöljy. Voit notkistaa seosta tarvittaessa hiukan kikherneiden liemellä. Tarkista maku. Tarjoa kasvisten tai ohuiden leipälastujen kanssa. Leikkaa leivästä ohuita viipaleita ja kuivaa niitä 150-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: kikherne punajuuri
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5