Punajuurigraavattu kirjolohi

28.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)

Ainekset

1 600 g kirjolohifileetä
2 1 rkl karkeaa suolaa
3 0,5 rkl sokeria
4 2 tl rouhittuja valkopippureita
5 1 ruukku tuoretta tilliä
6 1 raaka punajuuri raastettuna

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 12 g
Proteiinia 101 g
Rasvaa 66 g
Kuitua 2 g
Energiaa kJ 4365
Energiaa kcal 1043

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Puhdista kirjolohifilee hyvin niin, että leikkaat siitä pois mahdolliset evät ja löysän vatsanahan peitteineen. Posta kaikki ruodot tarkasti ensin veitsellä pintaa pitkin leikaten ja sitten nyppien.Nosta kala puhtaalle voipaperille nahkapuoli alaspäin. Ripottele sen pintaan tasaisesti suola ja sokeri sekä pippurit. Silppua puolet tillistä päälle. Peitä kalan pinta muovilla tai käännä se kahtia niin, että nahkapuoli on päälläpäin. Kiedo kalapaketti tiiviisti voipaperiin ja laita jääkaappiin vuorokaudeksi. Käännä kalaa välillä, jos mahdollista.Ota kala jääkaapista ja raaputa pinta veitsellä kaapien puhtaaksi mausteista. Peitä kalan lihapinta punajuuriraastella ja laita se taas samalla tavalla jääkaappiin ainakin pariksi tunniksi.Kaavi punajuuriraaste pois. Se on värjännyt kalan lihan punajuuren väriseksi. Leikkaa kirjolohifilee terävällä veitsellä ohuiksi vinoviipaleiksi, joissa on punainen reuna, ja laita vadille tillin ja sitruunalohkojen kanssa. Tarjoa alkupalana.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5