Punajuurifalafelit

20.11.2014
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Punajuurifalafelit

Maukkaat punajuurifalafelit ovat maidottomia ja gluteenittomia ja sopivat niin joulupöytään kuin muillekin talvisille aterioille. Uppopaista falafelit valurautapadassa tai vokkipannulla.

Ainekset

4 annosta
1 2 isoa etikkapunajuurta
2 1 prk (400/ 270g) kikherneitä
3 1 pieni sipuli
4 1 valkosipulinkynsi
5 1 rkl oliiviöljyä
6 1 tl juustokuminaa
7 0,5 dl seesaminsiemeniä
8 1 tl suolaa
9 1 kananmuna
Uppopaistamiseen
1 4 - 5 dl öljyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 14 g 58 g
Proteiinia 10 g 39 g
Rasvaa 33 g 132 g
Kuitua 5 g 20 g
Energiaa kJ 1 634 6535
Energiaa kcal 390 1562

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet, Helpot & nopeat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Soseuta punajuuret ja valutetut kikherneet monitoimikoneen leikkuuterällä. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit ja juustokumina pannulla. Lisää sipulit, siemenet, suola ja muna punajuuriseokseen. Muotoile taikinasta pyöryköitä kostutetuin käsin. Nosta pyörykät kuivahtamaan hetkeksi leivinpaperoidulle uunipellille. Kuumenna öljy valurautapadassa tai wokkipannussa. Uppopaista pyöryköitä öljyssä noin 3 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5