Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Punajuurifalafelit

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Maukkaat punajuurifalafelit ovat maidottomia ja gluteenittomia ja sopivat niin joulupöytään kuin muillekin talvisille aterioille. Uppopaista falafelit valurautapadassa tai vokkipannulla.

Ainekset

2 kpl
Isoa etikkapunajuurta
1 kpl
(400/ 270g) kikherneitä
1 kpl
Pieni sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 rkl
Oliiviöljyä
1 tl
Juustokuminaa
1/2 dl
Seesaminsiemeniä
1 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmuna

Uppopaistamiseen

4 - 5 dl
Öljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Soseuta punajuuret ja valutetut kikherneet monitoimikoneen leikkuuterällä. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit ja juustokumina pannulla. Lisää sipulit, siemenet, suola ja muna punajuuriseokseen. Muotoile taikinasta pyöryköitä kostutetuin käsin. Nosta pyörykät kuivahtamaan hetkeksi leivinpaperoidulle uunipellille. Kuumenna öljy valurautapadassa tai wokkipannussa. Uppopaista pyöryköitä öljyssä noin 3 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.11.2014
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

1108

4640

121,8 g

9,0 g

3,0 g

1,3 g

2,0 g

4,0 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynsi,

1 tl Juustokuminaa,

1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli