Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Punajuuri-suolapähkinäsalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Suolapähkinät korostavat hienosti punajuuren lempeää makua. Viimeistele punajuuri-suolapähkinäsalaatti rucolalla ja oliiviöljykastikkeella. Tarjoa alkupalana tai lisäkkeenä.

Ainekset

4 kpl
Punajuurta
1 kpl
Pieni punasipuli
1 kpl
Ruukku rucolaa
3/4 dl
Suolapähkinöitä
2 rkl
Oliiviöljyä
1 rkl
Sitruunamehua
Sokeria
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä punajuuret kypsiksi. Jäähdytä, kuori ja lohko punajuuret. Suikaloi punasipuli ja nosta kulhoon, jossa on kylmää vettä ja muutamia jääpaloja. Anna sipuleiden ”rapeutua” jääkaapissa 15 minuuttia. Huuhtele ja revi rucola tarjoiluvadille. Murskaa pähkinät. Nostele salaatin päälle punajuuret, valutetut punasipulit ja pähkinät. Sekoita oliiviöljystä, sitruunamehusta ja mausteista kastike. Pirskota salaatin pinnalle.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 16.10.2012
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

162

678

12,3 g

1,8 g

7,3 g

6,5 g

3,3 g

3,8 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Sokeria,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli