Punajuuri-suolapähkinäsalaatti

16.10.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Punajuuri-suolapähkinäsalaatti

Suolapähkinät korostavat hienosti punajuuren lempeää makua. Viimeistele punajuuri-suolapähkinäsalaatti rucolalla ja oliiviöljykastikkeella. Tarjoa alkupalana tai lisäkkeenä.

Ainekset

4 annosta
1 4 punajuurta
2 1 pieni punasipuli
3 1 ruukku rucolaa
4 0,75 dl suolapähkinöitä
5 2 rkl oliiviöljyä
6 1 rkl sitruunamehua
7 ripaus sokeria
8 ripaus suolaa
9 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 30 g
Proteiinia 4 g 17 g
Rasvaa 13 g 52 g
Kuitua 3 g 13 g
Energiaa kJ 682 2728
Energiaa kcal 163 652

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Keitä punajuuret kypsiksi. Jäähdytä, kuori ja lohko punajuuret. Suikaloi punasipuli ja nosta kulhoon, jossa on kylmää vettä ja muutamia jääpaloja. Anna sipuleiden ”rapeutua” jääkaapissa 15 minuuttia. Huuhtele ja revi rucola tarjoiluvadille. Murskaa pähkinät. Nostele salaatin päälle punajuuret, valutetut punasipulit ja pähkinät. Sekoita oliiviöljystä, sitruunamehusta ja mausteista kastike. Pirskota salaatin pinnalle.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: punajuuri salaatti
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5