Punajuuri-suklaakakku

28.8.2007
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Punajuuri-suklaakakku

Ainekset

8 annosta
1 2 kananmunaa
2 1,5 dl sokeria
3 1 rkl leivinjauhetta
4 2 tl kanelia
5 1 tl vaniljasokeria
6 2 dl vehnäjauhoja
7 3 dl punajuuriraastetta
8 100 g taloussuklaata
9 1 dl öljyä
10 1 dl omenahilloa
Kuorrutus:
1 25 g voita tai margariinia
2 50 g sulatejuustoa
3 2 dl tomusokeria
4 1 tl vaniliinisokeria
Koristeluun:
1 suklaa- tai pähkinörouhetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 52 g 420 g
Proteiinia 6 g 47 g
Rasvaa 20 g 157 g
Kuitua 1 g 11 g
Energiaa kJ 1 722 13775
Energiaa kcal 412 3292

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 175-asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuiva-aineet keskenään ja sekoita munavaahtoon. Kuori ja raasta punajuuri. Sulata suklaa. Kääntele punajuuriraaste, suklaa, öljy ja omenahillo varovasti taikinaan. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä. Sekoita kuorrutusta varten pehmeä voi, sulatejuusto ja sokerit keskenään. Levitä kakun päälle. Koristele rouhitulla suklaalla ja pähkinöillä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5