Punajuuri-mozzarellasalaatti

14.2.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Punajuuri-mozzarellasalaatti

Mausta punajuuret mm. rosmariinilla ja kypsennä uunissa. Nauti mozzarellan ja rapean salaatin kanssa. Punajuuri-mozzarellasalaatti maistuu alkupalana, lisukkeena ja aterianakin.

Ainekset

4 annosta
1 4 suurta punajuurta
2 2 rkl tummaa balsamiviinietikkaa
3 1 rkl öljyä
4 0,5 rkl (ruokokide)sokeria
5 0,5 tl suolaa
6 1 tl kuivattua rosmariinia
Lisäksi
1 1 - 2 kpl (à 125 g) mozzarellajuustoa
2 1 ruukku jääsalaattia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 7 g 29 g
Proteiinia 13 g 51 g
Rasvaa 16 g 65 g
Kuitua 2 g 9 g
Energiaa kJ 962 3848
Energiaa kcal 230 920

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese ja kuori punajuuret. Viipaloi punajuuret ja levitä neleivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai uunivuokaan tasaisesti. Mausta punajuuret balsamiviinietikalla, öljyllä, suolalla ja rosmariinilla. Kääntele punajuuria niin, että mausteet sekoittuvat tasaisesti.Kypsennä punajuuria 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.Tarjoa punajuuret viipaloidun mozzarellan ja rapean salaatin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
Avainsanat: punajuuri
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5