Punajuuri-lihalaatikko

8.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Punajuuri-lihalaatikko

Ainekset

4 annosta
1 8 punajuurta
2 vettä
3 1 - 2 sipulia
4 1 - 2 valkosipulin kynttä
5 1 rkl öljyä
6 400 - 500 g jauhelihaa tai hienonnettua kinkkua
7 suolaa, mustapippurirouhetta
Liemi:
1 2 - 3 dl maitoa tai kermaa
2 2 - 3 munaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 14 g 57 g
Proteiinia 28 g 110 g
Rasvaa 12 g 49 g
Kuitua 4 g 17 g
Energiaa kJ 1 162 4650
Energiaa kcal 278 1111

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Harjaa punajuuret hyvin vedessä puhtaiksi ja keitä kuorineen vähässä vedessä kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja jäähdytä punajuuret, kylmän, juoksevan veden alla, jolloin kuori irtoaa lähes kädellä vetäen.Kuori punajuuret ja raasta ne sitten karkeaksi raasteeksi tai leikkaa tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit ja pehmitä silppu paistinpannussa öljyssä sekoittaen. Lisää jauheliha ja jatka sekoittamista kunnes jauheliha on murua. Mausta seos hyvin ja sekoita punajuuriraasteeseen.Vatkaa maito ja munat ja kaada seos muiden ainesten sekaan. Sekoita taas ja levitä seos tasaiseksi laakeaan vuokaan. Kypsennä laatikkoa 175 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes munamaito hyytyy.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5