Punajuuri-juuresterriini

22.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Punajuuri-juuresterriini

Ainekset

10 annosta
Punajuuriseos
1 500 g keitetettyjä punajuuria
2 0,5 tl inkivääriä
3 1 tl suolaa
4 mustapippuria
5 1 dl ruokakermaa
6 4 munaa
7 1,5 rkl vehnäjauhoja
Juuresseos
1 200 g juuriselleriä
2 100 g porkkanaa
3 100 g kukkakaalia
4 100 g palsternakkaa
5 1 tl suolaa
6 valkopippuria
7 4 munaa
8 1 dl ruokakermaa
9 1,5 rkl vehnäjauhoa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 10 g 95 g
Proteiinia 8 g 75 g
Rasvaa 7 g 67 g
Kuitua 3 g 29 g
Energiaa kJ 540 5399
Energiaa kcal 129 1290

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kokkikoulu

Vaihe 1Keitä punajuuret kypsiksi. Jäähdytä kylmässä vedessä ja kuori ne. Soseuta punajuuret ja lisää sekaan loput aineista. Vaihe 2Keitä juuriselleri, kukkakaali ja palsternakka kuorittuina kypsiksi. Soseuta ja lisää loput aineista.Vaihe 3Kumoa voideltuun terriinivuokaan puoleen väliin punajuuriseoksella ja sitten loput selleriseoksella. Täytä tarvittaessa toinen vuoka vastaavasti.Vaihe 4Peitä vuoat alumiinifoliolla ja pane vesihauteeseen. Paista 175 asteessa noin 1-1 ½ tunnin ajan, kunnes terriini on kiinteää. Anna terriinin jäähtyä kunnolla ja peitä sitten muovikelmulla. Viilennä jääkaapissa mielellään yön yli.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5