Punainen kasvismunakas

20.1.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Punainen kasvismunakas

Ainekset

2 annosta
1 200 g keitettyjä jakuorittuja punajuuria
2 1 sipuli (iso)
3 1 valkosipulin kynsi
4 0,5 (punaista) paprikaa
5 4 rkl öljyä
6 1 tl jauhettua paprikaa
7 0,5 ruukkua tuoretta basilikaa
8 1 tl suolaa
9 4 kananmunaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 10 g 21 g
Proteiinia 16 g 31 g
Rasvaa 38 g 77 g
Kuitua 4 g 8 g
Energiaa kJ 1 872 3744
Energiaa kcal 448 895

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuutioi punajuuret pieniksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Hienonna paprika. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista sipuleita ja paprikaa keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää punajuurikuutiot, jatka paistamista 7 minuuttia. Lisää suola ja paprikajauhe. Hienonna joukkoon basilika. Siirrä punajuuri-kasvisseos kulhoon ja peitä kannella, jotta se pysyy lämpimänä. Pyyhi pannu puhtaaksi ja kuumenna siinä 1 rkl öljyä. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Kaada puolet munamassasta pannulle, paista noin 4 minuuttia, kunnes munakas on kiinteää ja toiselta puolelta kullanruskea. Kaada puolet kasvisseoksesta munakkaan puoliskolle. Taita toinen puoli täytteen päälle. Paista vielä 1-2 minuuttia. Liu'uta munakas lautaselle. Toista sama loppujen kananmunien kanssa. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5