Punainen kalapata

21.2.2014
6 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Punainen kalapata

Tomaatti ja yrtit maustavat punaisen kalapadan. Tarjoa pata valkosipulilla maustetun majoneesin kanssa. Katso myös video valkosipulin käsittelystä!

Ainekset

4 annosta
1 400 g lohifileetä
2 2 porkkanaa
3 1 sipuli
4 2 valkosipulinkynttä
5 75 g selleriä
6 6 pientä perunaa
7 2 rkl tomaattisosetta
8 2 rkl oliiviöljyä
9 5 dl vettä
10 200 g paseerattua tomaattia
11 1 laakerinlehti
12 1 tl timjamia
13 1 kalaliemikuutio
14 0,5 sitruunan mehu
15 10 mustaa oliivia
16 1 tl suolaa
17 silputtua tilliä
Lisäksi
1 1 dl majoneesia
2 1 - 2 murskattua valkosipulinkynttä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 25 g 99 g
Proteiinia 24 g 96 g
Rasvaa 28 g 113 g
Kuitua 3 g 12 g
Energiaa kJ 1 889 7556
Energiaa kcal 452 1806

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pataruoat, Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Poista lohesta ruodot ja leikkaa kala isohkoiksi paloiksi. Ripottele päälle 1/2 tl suolaa. Kuori kasvikset. Hienonna sipulit. Leikkaa selleri ja perunat paloiksi, porkkanat lohkoiksi.

Kaada öljy pataan tai paksupohjaiseen kasariin. Lisää tomaattisose ja sipulit. Kuumenna sekoitellen pari minuuttia. Lisää vesi, paseerattu tomaatti, laakerinlehti, timjami ja murenna sekaan liemikuutio. Kiehauta ja lisää selleri ja porkkanat. Keitä noin 5 minuuttia.

Lisää perunat ja anna hautua, kunnes perunat ovat pehmeitä. Lisää kalapalat, oliivit ja sitruunamehu. Hauduta, kunnes kala on kypsää. Lisää tarvittaessa suolaa ja silppua pinnalle tilliä. Tarjoa pata valkosipulilla maustetun majoneesin kanssa.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5