Punainen juureskastike

27.7.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Punainen juureskastike

Ainekset

4 annosta
1 2 porkkanaa
2 1 punajuuri
3 100 g juuriselleriä
4 1 sipuli
5 2 dl lihalientä
6 1 murskattu valkosipulin kynsi
7 0,5 - 1 tl chilitahnaa (Sambal Oelek)
8 0,5 tl suolaa
9 1 rkl hunajaa
10 1 rkl oliiviöljyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 10 g 42 g
Proteiinia 3 g 12 g
Rasvaa 4 g 15 g
Kuitua 2 g 9 g
Energiaa kJ 373 1491
Energiaa kcal 89 356

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Kastikkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese, kuori ja paloittele kasvikset. Keitä kasviksia lihaliemessä 15-20 minuuttia eli kunnes ne ovat kypsiä. Varhaisvihannekset kypsyvät nopeammin, mutta myöhemmin kannattaa panna punajuuri kiehumaan ensin ja lisätä muut kasvikset myöhemmin tai pilko punajuuri pienemmiksi kuutioiksi kuin muut juurekset. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Lisää mausteet ja oliiviöljy. Tarjoa haaleana liha-, kala- ja kasvisruokien lisänä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5