Pulleat lohifritterit

17.1.2018
5 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pulleat lohifritterit

Perunat ja lohi samassa pihvissä! Tillillä ja sitruunalla maustetut mehevät fritterit tarjotaan raikkaan kermaviilikastikkeen kanssa.

Ainekset

4 annosta
1 500 g kirjolohifileetä
2 1 tl suolaa
3 300 g jauhoisia perunoita
4 1 rkl voita tai margariinia
5 puolikkaan sitruunan mehu
6 3 rkl tillisilppua
7 0,5 dl korppujauhoja
8 1 kananmuna
9 0,25 tl valkopippuria
Lisäksi
1 2 rkl korppujauhoja pinnalle
2 1 rkl öljyä paistamiseen
Kermaviilikastike
1 2 dl kermaviiliä
2 1 maustekurkku
3 0,25 tl (¼ tl) suolaa
4 0,25 tl (¼ tl) pippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 20 g 78 g
Proteiinia 6 g 22 g
Rasvaa 14 g 56 g
Kuitua 2 g 6 g
Energiaa kJ 950 3801
Energiaa kcal 227 908

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Poista lohesta nahka ja mahdolliset ruodot. Viipaloi lohi, mausta suolalla. Kuori ja paloittele perunat ja laita ne veteen kattilaan. Laita metallinen siivilä kattilan päälle ja lohet siivilään, peitä kannella. Keitä perunat ja lohet kypsiksi, noin 15 minuuttia.

Valuta perunat, lisää rasva ja soseuta. Anna jäähtyä.

Hienonna lohi haarukalla. Purista sitruunan mehu ja hienonna tilli. Yhdistä kaikki frittereiden ainekset ja sekoita tasaiseksi.

Muotoile massasta paksuja pihvejä. Kääntele pihvit korppujauhoissa ja paista öljyssä maltillisella lämmöllä.

Sekoita kastike kermaviilistä ja silputusta maustekurkusta, mausta suolalla ja pippurilla.

 

Vinkki: Kalafrittereiden pikaversio syntyy tähdemuusista ja savukalasta.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5