Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pullataikina

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
40 Palaa
Fork and knife
40 Palaa
Paras pullataikina syntyy kardemummaa säästelemättä ja huolellisesti vaivaamalla. Taikinasta valmistat suussa sulavat pikkupullat, pitkot ja piirakkapohjat.

Ainekset

50 g
(1 pkt) hiivaa tai 2 ps kuivahiivaa
5 dl
maitoa
2 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
1 tl
Suolaa
1 rkl
Kardemummaa
15 dl
vehnäjauhoja (noin)
200 g
Margariinia tai voita

Lisäksi

1 kpl
kananmuna
1/2 dl
raesokeria tai mantelilastuja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota raaka-aineet huoneenlämpöön noin tunti ennen leipomista.

2

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, suola ja kardemumma. Lisää jauhoja vähitellen. Kun taikina alkaa muotoutua, lisää huoneenlämpöinen rasva. Alusta taikinaan lisää jauhoja, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Vaivaa sitä vielä noin 10 minuuttia työtasolla. Käytä tarvittaessa apuna hiukan jauhoja.

5 dl
maitoa
50 g
(1 pkt) hiivaa tai 2 ps kuivahiivaa
2 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
1 tl
Suolaa
1 rkl
Kardemummaa
15 dl
vehnäjauhoja (noin)
200 g
Margariinia tai voita
3

Nosta vaivattu taikina takaisin jauhotettuun kulhoon ja peitä liinalla. Anna kohota lämpimässä paikassa vähintään 45 minuuttia tai kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.

4

Kumoa kohonnut taikina kevyesti jauhotetulle työtasolle ja vaivaa sitä hetki. Leivo haluamiksesi leivonnaisiksi ja anna kohota liinalla peiteltynä vielä noin 45 minuuttia. Voitele munalla ja koristele raesokerilla tai mantelilastuilla ennen kypsentämistä.

1 kpl
kananmuna
1/2 dl
raesokeria tai mantelilastuja
5

Kypsennä pikkupullia 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia ja pullapitkoja sekä muita isoja vehnäsiä 200-asteisen uunin alatasolla 20–25 minuuttia.

Vinkki: Taikina on sopiva pikkupullien leipomiseen, kun se lakkaa tarttumasta käsiin ja on vielä pehmeää. Pitkotaikinaan kannattaa käyttää hieman enemmän jauhoja, jotta pitkot eivät repeä kohotuksen ja paistamisen aikana.

Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
Marja Samuli, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 31.1.2005
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

126

529

1,5 g

0,3 g

23,0 g

5,2 g

1,0 g

4,4 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Kardemummaa,

200 g Margariinia tai voita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli