Pullataikina

31.1.2005
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pullataikina

Herkullinen pullataikina syntyy perinteisellä reseptillä. Pullien päällä maistuu raesokeri tai voisilmä.

Ainekset

1 0,5 l tavallista tai vähälaktoosista maitoa
2 50 g hiivaa tai 2 ps kuivahiivaa
3 2 kananmunaa
4 2 dl sokeria
5 1 tl suolaa
6 1 rkl kardemummaa
7 200 g margariinia tai voita
8 1 kg jauhoja

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 196 g
Proteiinia 36 g
Rasvaa 179 g
Kuitua 3 g
Energiaa kJ 10569
Energiaa kcal 2526

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi tai jos käytät kuivahiivaa noin 42 asteiseksi. Lisää hiiva, munat, sokeri, suola, kardemumma ja alusta sekaan hiukan jauhoja.

Vatkaa taikina sekaisin ja anna seistä noin 15 minuuttia ennen kuin lisäät loput jauhoista. Vaivaa sula rasva taikinaan. Anna taikinan kohota vedottomassa, lämpimässä paikassa liinalla peitettynä noin ½ tunnin ajan.

Pyörittele taikinasta pullia. Voitele leivotut pullat munalla ja paista 225 asteessa 10–20 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: pulla
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5