Pullarinkelit

26.4.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pullarinkelit

Ainekset

Taikina:
1 5 dl maitoa
2 1 kananmuna
3 2 dl sokeria
4 1 rkl kardemummaa
5 50 g hiivaa
6 14 dl vehnäjauhoja
7 200 g margariinia
Täyte:
1 1,5 dl vadelma- tai aprikoosimarmeladia
Voiteluun:
1 munaa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 913 g
Proteiinia 123 g
Rasvaa 184 g
Kuitua 37 g
Energiaa kJ 24458
Energiaa kcal 5846

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kananmuna, sokeri, ja suola maitoon. Sekoita joukkoon jauhot ja pehmeä margariini. Alusta kimmoisaksi. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa 30–45 minuuttia. Kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen levy ja levitä marmeladi pinnalle. Taita levy kaksinkerroin. Leikkaa taikinasta 2 cm levyisiä n. 8 cm pitkiä nauhoja. Pyöritä nauhat kierteille ja yhdistä päät. Kohota. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 225 asteessa 12–15 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: pulla
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5