Possunribsit ja luumu-inkivääriglaze

25.6.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Possunribsit ja luumu-inkivääriglaze

Ainekset

5 annosta
1 2 kg porsaan grillikylkeä (ribs)
Keitinliemi
1 vettä
2 2 sipulia
3 10 kokonaista neilikkaa
4 2 tl suolaa
5 4 laakerinlehteä
Luumu-inkivääriglaze
1 1 pussi (200 g) kuivattuja pehmeitä luumuja
2 1 dl soijakastiketta
3 2,5 dl appelsiinitäysmehua
4 0,5 dl vettä
5 2 rkl tummaa balsamiviinietikkaa
6 1 rkl silputtua tuoretta inkivääriä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 23 g 117 g
Proteiinia 85 g 427 g
Rasvaa 35 g 174 g
Kuitua 4 g 19 g
Energiaa kJ 3 164 15820
Energiaa kcal 756 3781

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ota ribsit huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistamista. Paloittele ne tarvittaessa. Lisää tilavaan kattilaan vesi, kuorittu ja paloiteltu sipuli ja mausteet. Keitä ribsit liemessä kypsiksi ja mureiksi noin 1 1/2 tuntia. Valmista glaze-kastike. Mittaa kattilaan silputut kuivatut luumut, soijakastike, appelsiinimehu, vesi, balsamiviinietikka ja inkivääri. Keitä noin 20 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella, jos haluat kastikkeesta sileää. Jos glaze on liian paksua, lisää hieman mehua. Nosta ribsit reikäkauhalla liemestä lautaselle. Grillaa ribsit molemmin puolin kauniin värisiksi ja pinnalta rapeiksi. Paloittele ribsit. Sivele ribsit vasta grillaamisen jälkeen glazella, jotta makea kastike ei pala kiinni lihan pintaan.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5