Possunfilee ja omena-konjakkikastike

21.10.2014
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Possunfilee ja omena-konjakkikastike

Käytä ruoanlaitossa hunajaa, omenahilloa ja konjakkia. Mehevä possunfilee omena-konjakkikastikkeella on syksyistä sadonkorjuuruokaa parhaimmillaan.

Ainekset

6 annosta
1 1 kg porsaan ulkofileetä
2 1 tl suolaa
3 0,5 tl rouhittua mustapippuria
Marinadi
1 1 dl makeaa soijakastiketta
2 0,5 dl rypsiöljyä
3 1 rkl hunajaa
4 1 rkl pihvimaustetta
5 1 rkl timjamia
Paistamiseen
1 öljyä
Omena-konjakkikastike
1 2 dl paistolientä tai osa lihalientä
2 2 dl kuohukermaa
3 4 rkl makeaa omenahilloa
4 2 rkl konjakkia
5 1 rkl soijakastiketta
6 1 rkl sinappia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 11 g 66 g
Proteiinia 36 g 219 g
Rasvaa 34 g 207 g
Kuitua 0 g 1 g
Energiaa kJ 2 120 12721
Energiaa kcal 507 3040

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Siirrä filee tukevaan pakastepussiin. Sekoita marinadin ainekset ja kaada pussiin. Sulje pussi ja siirrä jääkaappiin. Anna lihan marinoitua vähintään 4 tuntia tai yön yli.

Pyyhi filee marinadista ja hiero pintaan suola ja pippuri. Ruskista filee öljyssä pannulla. Nosta filee uunivuokaan ja kaada pohjalle 2 dl vettä. Aseta paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 150-asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on 72–74 astetta. Valuta paistoliemi kattilaan ja kääri filee folioon 15 minuutiksi. Lisää kattilaan loput kastikkeen aineet ja keitä 5–10 minuuttia.

Viipaloi liha ja tarjoa kastikkeen kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5