Possu-punajuuristroganov

21.7.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Possu-punajuuristroganov

Punajuuri tuo makua possustroganoviin. Anna stroganovin hautua, kunnes liha on täysin mureaa. Lisää ruokaan lopuksi suolakurkkukuutioita ja silppua päälle persiljaa.

Ainekset

4 annosta
1 400 g porsaanlihasuikaleita
2 1 rkl voita
3 1 rkl öljyä
4 0,5 tl mustapippuria
5 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
6 1 hienonnettu sipuli
7 1 rkl tomaattisosetta
8 1 rkl sinappia
9 4 dl vettä
10 1 lihaliemikuutio
11 3 keitettyä punajuurta
12 125 g smetanaa
13 1 kuutioitu suolakurkku
14 persiljasilppua

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 7 g 29 g
Proteiinia 20 g 81 g
Rasvaa 37 g 147 g
Kuitua 2 g 8 g
Energiaa kJ 1 829 7317
Energiaa kcal 437 1749

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ruskista lihasuikaleet voi-öljyseoksessa kahdessa erässä. Mausta pippurilla ja siirrä kattilaan. Huuhtaise pannu vedellä ja kaada lihojen päälle. Kuullota sipulit, lisää tomaattisose ja sinappi. Lisää loput vedestä ja liemikuutio, kuumenna kiehuvaksi ja kaada lihojen päälle. Anna hautua, kunnes liha on täysin mureaa. Raasta punajuuret ja lisää kypsennyksen loppuvaiheessa smetanan kanssa. Tarkista maku. Lisää lopuksi suolakurkkukuutiot. Silppua päälle persiljaa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5