Porsaan uunifilee, uunisipulit ja hunajainen kastike

16.9.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Porsaan uunifilee, uunisipulit ja hunajainen kastike

Ainekset

6 annosta
1 2 sipulia
2 2 punasipulia
3 3 valkosipulia
4 2 rkl öljyä
5 1 rkl hunajaa
6 1 rkl sinappia
7 1 rkl balsamiviinietikkaa
8 1 kg maustettua porsaan ulkofileetä
9 4 kpl omenaa
Hunajainen appelsiinikastike:
1 2 dl appelsiinimehua
2 2 dl kermaa
3 1 rkl soijakastiketta
4 1 rkl hunajaa
5 suolaa
6 mustapippuria
7 2 rkl suurustetta ruskeille kastikkeille

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 14 g 83 g
Proteiinia 36 g 216 g
Rasvaa 23 g 140 g
Kuitua 0 g 3 g
Energiaa kJ 1 713 10277
Energiaa kcal 409 2456

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori punasipulit ja sipulit. Leikkaa ne neljään lohkoon. Halkaise valkosipulit. Sekoita kulhossa öljy, hunaja, sinappi, balsamiviinietikka ja sipulit. Työnnä paistomittari fileeseen. Kypsennä fileetä 125 asteessa noin 1 1/2 tuntia tai kunnes lihan sisälämpö on 75-80 astetta. Nosta sipulit lihan kanssa uunivuokaan, kun paistoaikaa on jäljellä tunti. Pese omenat huolellisesti, poista siemenet ja leikkaa lohkoiksi. Lisää omenat uunivuokaan, kun paistoaikaa on jäljellä 20 minuuttia. Valmista kastike. Sekoita kaikki ainekset suurustetta lukuun ottamatta kattilassa. Kuumenna. Kun kastike kiehuu, lisää suuruste ja keitä hetki. Tarjoile uunifilee sipuleiden, omenoiden ja hunajaisen appelsiinikastikkeen kanssa.

Teksti:
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5