Porotahnalla täytetyt perunanpuolikkaat

21.6.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Porotahnalla täytetyt perunanpuolikkaat

Ainekset

4 annosta
1 500 g varhaisperunoita
Poro-piparjuuritahna
1 100 g poron kylmäsavupaistia
2 200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 1 rkl piparjuuritahnaa
4 2 rkl silputtua ruohosipulia
5 ripaus rouhittua mustapippuria
Lisäksi
1 paahdettuja pinjansiemeniä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 22 g 87 g
Proteiinia 9 g 37 g
Rasvaa 17 g 68 g
Kuitua 2 g 6 g
Energiaa kJ 1 176 4702
Energiaa kcal 281 1124

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: paahdettuja pinjansiemeniä

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Muut lihat ja sisäelimet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese perunat. Keitä perunoita suolalla maustetussa vedessä kannen alla noin 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Valuta perunat. Imeytä kosteus pois laittamalla kattilaan muutama talouspaperiarkki. Silppua poronpaisti. Notkista tuorejuusto kulhossa. Lisää liha, piparjuuritahna, ruohosipuli ja mustapippuri. Tarkista maku. Halkaise perunat pituussuunnassa ja nosta vadille. Anna jäähtyä haaleiksi. Nosta perunanpuolikkaille porotahnaa. Tarjoa alkupalana tai pikkusuolaisena.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5