Porosalaatti puolukkakastikkeella

26.9.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Porosalaatti puolukkakastikkeella

Ainekset

4 annosta
1 1 pieni kerä amerikansalaattia
2 2 omenaa
3 100 g tummia rypäleitä
4 2 maustekurkkua
5 100 g leipäjuustoa
6 100 g poron kylmäsavupaistirullaa
7 3 rkl puolukoita
Puolukkakastike:
1 1 dl puolukoita
2 2 rkl vettä
3 2 rkl öljyä
4 1 rkl sokeria
5 ripaus suolaa ja pippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 18 g 74 g
Proteiinia 14 g 58 g
Rasvaa 14 g 55 g
Kuitua 4 g 18 g
Energiaa kJ 1 077 4308
Energiaa kcal 258 1030

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Muut lihat ja sisäelimet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista ensin kastike. Soseuta kulhossa kaikkia ainekset sekaisin ja anna kastikkeen maustua salaatin teon ajan. Leikkaa salaatti suikaleiksi ja levitä tarjoiluvadille. Kuori ja leikkaa omenat kuutioiksi, pese rypäleet huolella ja puolita isoimmat. Kuutioi suolakurkut ja leipäjuusto. Lado kaikki aineet ryhmittäin salaatin päälle. Aseta päällimmäisiksi poroviipaleet. Tarjoile salaatti puolukkakastikkeen kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5