Poropiiras

27.11.2006
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Poropiiras

Ainekset

Pohja:
1 100 g margariinia
2 2,5 dl vehnäjauhoja
3 2 rkl kylmää vettä
Täyte:
1 2 punasipulia
2 1 rkl öljyä
3 100 g poron kylmäsavupaistia
4 75 g valkohomejuustoa
5 200 g ranskankermaa
6 2 keltuaista
7 0,25 tl mustapippurirouhetta

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 103 g
Proteiinia 67 g
Rasvaa 164 g
Kuitua 6 g
Energiaa kJ 9013
Energiaa kcal 2154

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Muut lihat ja sisäelimet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita jauhot käsin nyppien pehmeän margariinin joukkoon, lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Kuori ja viipaloi sipulit, kuullota ne öljyssä pannulla. Paloittele poron kylmäsavupaisti ja valkohomejuusto. Nosta piirasvuokaan poroa, valkohomejuustoa ja sipulia. Sekoita ranskankerman joukkoon keltuaiset ja mustapippuri. Kaada seos täytteen päälle vuokaan ja paista piirasta 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: piirakka piiras poro
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5