Poronkäristyskastike

26.9.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Poronkäristyskastike

Ainekset

4 annosta
1 140 g pekonia
2 2 pakettia (á 240 g) poronkäristyslihaa
3 2 rkl vehnäjauhoja
4 0,75 tl suolaa
5 0,25 tl mustapippuria
6 4 dl vettä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 4 g 14 g
Proteiinia 30 g 122 g
Rasvaa 18 g 74 g
Kuitua 0 g 1 g
Energiaa kJ 1 260 5042
Energiaa kcal 301 1205

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Kastikkeet
Pääruoka-aine Sianliha, Muut lihat ja sisäelimet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa pekoni suikaleiksi ja paahda pannulla niin kauan, että rasva irtoaa. Lisää jäiset käristyslihat pekonin joukkoon kahdessa erässä ja paista niin, että siivut irtoavat ja ruskistuvat tasaisesti. Nosta pannulle kaikki käristyslihat ja ripottele päälle vehnäjauhot. Kääntele lihoja hetken aikaa kuumalla pannulla. Mausta lihat suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Lisää vettä niin, että kiehuessa syntyy sakea kastike. Tarjoile perunamuusin ja puolukka-porkkanamarmeladin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: pekoni poro sianliha
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5