Poronkäristys uudella tavalla eli finnsteeki

6.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Poronkäristys uudella tavalla eli finnsteeki

Ainekset

4 annosta
1 500 g poron käristyslihaa
2 1 dl vettä
3 10 maustepippuria
4 3 - 4 sipulia
5 50 g voita
6 1 tl suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 2 g 8 g
Proteiinia 28 g 110 g
Rasvaa 16 g 63 g
Kuitua 1 g 3 g
Energiaa kJ 1 092 4369
Energiaa kcal 261 1044

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Muut lihat ja sisäelimet
Makuja maailmalta Suomalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Laita rautapataan tai paistinpannuun valmiiksi leikattu käristysliha tai ohuita viipaleita jäisestä poronpaistista, vesi, pippurit ja kuoritut, lohkotut sipulit. Keitä alussa sekoittaen ja lopussa kannen alla hauduttaen puolisen tuntia miedolla lämmöllä.Lisää voi ja suola ja jatka hauduttamista vielä 10-15 minuuttia. Tarjoa käristys pottuvoin kanssa.Jos käristyslihaa ei ole kaupan, voit valmistaa ruoan samaan tapaan myös naudan tai hirven paistista.Tarjoa poronkäristys pottuvoin kanssa. Se on parhaimmillaan perunamuhennosta, johon on käytetty perunoiden keitinlientä ja reilu nokare voita. Jotkut lisäävät pottuvoihin myös pehmeäksi haudutettua sipulisilppua. Silloin se on sipuli-pottuvoita.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: poro
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5