Porokiusaus

19.1.2010
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Porokiusaus

Ainekset

4 annosta
1 1 paketti (170 g) pekonia
2 240 g poronkäristyslihaa (pakaste)
3 1 kg kiinteitä perunoita
4 200 g leipäjuustoa
5 2 dl ruokakermaa
6 1 rkl sinappia
7 suolaa ja rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 43 g 171 g
Proteiinia 38 g 153 g
Rasvaa 35 g 139 g
Kuitua 2 g 10 g
Energiaa kJ 2 680 10719
Energiaa kcal 640 2562

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha, Muut lihat ja sisäelimet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Suikaloi pekonit ja paahda kuumalla pannulla. Nosta joukkoon jäinen poronkäristysliha. Ruskista lihapalaa puolelta toiselle käännellen, kunnes kaikki lihapalat ovat irti ja kypsiä. Kuori ja leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi. Kuutioi leipäjuusto. Lado uunivuokaan kerroksittain lihaseosta, perunaviipaleita ja leipäjuustopaloja niin, että pinnalle tulee perunaviipaleita. Sekoita paistinpannulla ruokakerma, sinappi ja mausteet. Kaada kermaseos vuokaan perunoiden päälle. Kypsennä kiusausta 200-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: kiusaus pekoni poro sianliha
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5