Poro-juustokeitto

21.9.2013
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Poro-juustokeitto

Ainekset

4 annosta
1 1 sipuli
2 1 valkosipulinkynsi
3 1 rkl öljyä
4 50 g kylmäsavuporoleikkelettä
5 3 rkl vehnäjauhoja
6 8 dl lihalientä
7 1 paketti (250 g) sulatejuustoa (esim. poron maku)
8 2 dl kermaa
9 1 dl parmesaaniraastetta
10 ripaus rouhittua mustapippuria
Pinnalle
1 50 g kylmäsavuporoleikkelettä
2 paahdettuja ruisleipäkuutioita
3 ruohosipulia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 15 g 59 g
Proteiinia 30 g 119 g
Rasvaa 44 g 175 g
Kuitua 0 g 2 g
Energiaa kJ 2 378 9514
Energiaa kcal 568 2274

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: paahdettuja ruisleipäkuutioita

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Muut lihat ja sisäelimet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa. Hienonna poroleikkeleet ja kääntele sipuleiden kanssa. Ripottele joukkoon jauhot. Kaada kattilaan kuumaa lihalientä vähitellen samalla sekoittaen. Pilko sulatejuusto ja lisää keittoon kerman ja parmesaanijuuston kanssa. Keitä hiljalleen, kunnes juusto on sulanut. Mausta ripauksella pippuria. Tarjoile keitto suikaloitujen poroleikkeleiden, paahdettujen ruisleipäkuutioiden ja hienonnetun ruohosipulin kera.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5