Porkkanasämpylät

20.1.2008
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Porkkanasämpylät

Ainekset

16 kappaletta
1 200 g porkkanoita
2 3 dl maitoa
3 1 pussi kuivahiivaa
4 1 tl suolaa
5 2 rkl öljyä
6 3 dl kaurahiutaleita tai -leseitä
7 6 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
Päälle:
1 1 kananmuna tai vettä
2 1 dl kaurahiutaleita tai -leseitä

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 24 g 390 g
Proteiinia 5 g 80 g
Rasvaa 3 g 54 g
Kuitua 2 g 35 g
Energiaa kJ 625 9998
Energiaa kcal 149 2390

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat, Edullinen
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

1. Pese, kuori ja raasta porkkanat hienoksi. 2. Lämmitä maito 42-asteiseksi. Sekoita hiiva noin desiin jauhoja, sekoita maidon joukkoon. Lisää suola, öljy ja porkkanaraaste. 3. Lisää hiutaleet tai leseet ja loput jauhot vähitellen ja alusta hyvin vaivaten taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. 4. Vaivaa kohonnutta taikinaa hetki, jaa se 16 osaan. 5. Pyörittele palat sämpylöiksi. Anna niiden kohota peitettynä lämpimässä noin 15 minuuttia. 6. Voitele kananmunalla tai vedellä ja ripottele pinnalle hiutaleita tai leseitä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: leipä porkkana sämpylä
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5