Porkkanarullapiiras

26.10.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Porkkanarullapiiras

Korista suolainen piiras sateenkaarenvärisillä porkkanoilla. Valmispohjaa käyttämällä aikaa jää porkkanoiden rullailuun.

Ainekset

7 annosta
1 1 paketti (380 g) pakastepiirastaikina (suolainen)
2 400 g väriporkkanoita
3 1 prk (250 g) rahkaa
4 1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
5 2 kananmunaa
6 1 tl suolaa
7 1 tl timjamia
8 2 rkl öljyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 30 g 210 g
Proteiinia 11 g 80 g
Rasvaa 24 g 165 g
Kuitua 4 g 29 g
Energiaa kJ 1 588 11116
Energiaa kcal 380 2657

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset, Lounas
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata piirakkataikinaa huoneenlämmössä 30 minuuttia ja painele se voideltuun piirasvuokaan.

Kuumenna uuni 200 asteeseen ja esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia.

Sekoita kulhossa rahka, tuorejuusto ja kananmunat. Mausta suolalla ja timjamilla.

Kuori porkkanat ja siivuta ne hyvin ohuiksi, pitkiksi siivuiksi esim. kuorimaveitsellä. Laita siivut mikronkestävään vesikulhoon. Lämmitä mikrossa noin minuutti, jotta siivut pehmenevät hieman. Näin ne on helpompi kääriä rullalle. Valuta porkkanat vedestä.

Levitä rahkatäyte piiraspohjalle. Kieputa porkkanasiivuista rullia piiraan pinnalle. Voitele pinta kevyesti öljyllä ja paista uunissa 40–45 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5