Porkkanarisotto

28.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Porkkanarisotto

Ainekset

4 annosta
1 3 porkkanaa
2 2 pientä sipulia
3 2 rkl öljyä
4 2,5 dl risottoriisiä
5 3 dl porkkanamehua
6 5 dl kasvislientä
7 2 tl oreganoa
8 0,5 tl suolaa
9 rouhittua mustapippuria
10 1,5 dl parmesaaniraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 49 g 196 g
Proteiinia 10 g 40 g
Rasvaa 14 g 57 g
Kuitua 4 g 14 g
Energiaa kJ 1 530 6122
Energiaa kcal 366 1463

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet
Ruokatyypit Risotot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja leikkaa porkkanat ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää porkkanat ja sipuli. Anna hautua 5 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää riisit, kääntele hetken aikaa ja lisää sitten porkkanamehu. Anna nesteen hautua ja lisää kasvislientä hiljalleen imeyttäen, kunnes edellinen neste on imeytynyt. Sekoita välillä. Mausta lopuksi oreganolla, ripauksella suolaa ja pippuria sekä parmesaaniraasteella. Tarjoile esim. broilerin tai kalan lisäkkeenä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5