Porkkanalihapullat

18.12.2014
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Porkkanalihapullat

Porkkana tuo makua ja mehevyyttä lihapulliin! Lihapullat ovat helppoa ja nopeaa tarjottavaa: paistoaika on vain noin 12 minuuttia.

Ainekset

4 annosta
1 2 (n. 200 g) porkkanaa
2 5 rkl vettä
3 3 rkl korppujauhoja
4 400 g jauhelihaa
5 1 tl timjamia
6 1 tl paprikajauhetta
7 1 tl suolaa
8 0,5 tl rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 7 g 27 g
Proteiinia 18 g 73 g
Rasvaa 17 g 69 g
Kuitua 2 g 6 g
Energiaa kJ 1 063 4252
Energiaa kcal 254 1016

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita kulhossa vesi ja korppujauhot. Lisää joukkoon porkkanaraaste ja jauheliha. Mausta seos. Sekoita tasaiseksi massaksi. Pyörittele massasta kostutetuilla käsillä pieniä lihapullia. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5