Porkkanalaatikko

27.11.2006
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Porkkanalaatikko

Ainekset

7 annosta
1 1 kg porkkanoita
2 5 dl vettä
3 1 tl suolaa
4 1,5 dl puuroriisiä
5 4 dl vettä
6 3 dl maitoa
7 1 kananmuna
8 0,5 tl suolaa
9 0,5 dl siirappia
10 valkopippuria
11 0,5 dl korppujauhoja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 34 g 237 g
Proteiinia 5 g 32 g
Rasvaa 2 g 13 g
Kuitua 4 g 30 g
Energiaa kJ 732 5122
Energiaa kcal 175 1224

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Mittaa toiseen kattilaan 4 dl vettä ja keitä riisit kypsäksi. Soseuta porkkanat esim. monitoimikoneessa. Sekoita soseen joukkoon maito, kananmuna ja mausteet. Lisää riisit ja sekoita seos tasaiseksi. Kaada seos voideltuun uunivuokaan, ripottele pinnalle korppujauhoja, kuvioi pinta lusikalla ja paista 175 asteessa noin 2 tuntia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: laatikko porkkana
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5