Porkkanalaatikko

11.11.2018
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Porkkanalaatikko

Joulupöydän kestosuosikki on yhtä aikaa ylellinen ja helppo. Soseuta pehmeät porkkanat, keitä riisi ja sekoita ainekset vuokaan.

Ainekset

9 annosta
Porkkanasose
1 1 kg porkkanoita
2 5 dl vettä
3 1 tl suolaa
Riisi
1 1,5 dl puuroriisiä
2 4 dl vettä
Lisäksi
1 3 dl maitoa
2 1 kananmuna
3 0,25 dl (¼ dl) siirappia
4 1 tl suolaa
5 0,25 tl (¼ tl) valkopippuria
6 0,5 dl korppujauhoja
7 2 rkl voita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 21 g 191 g
Proteiinia 5 g 46 g
Rasvaa 4 g 37 g
Kuitua 3 g 29 g
Energiaa kJ 602 5416
Energiaa kcal 144 1294

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Pese porkkanat. Kuumenna vesi kattilassa, mausta se suolalla ja keitä porkkanat kypsiksi. Kuori ja soseuta jäähtyneet porkkanat.
  • Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan vedessä kypsäksi. Valuta kypsä riisi tarvittaessa.
  • Sekoita porkkanasose, riisi, maito, muna, siirappi ja mausteet keskenään. Kaada seos kevyesti voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhot ja kuvioi pinta halutessasi lusikalla. Lisää muutama voinokare laatikon pinnalle.
  • Kypsennä laatikkoa 175-asteisessa uunissa noin 1 ½ tuntia.

Vinkki: Voit pakastaa porkkanalaatikon kypsentämistä vaille valmiina. Sulata jääkaapissa vuorokausi ennen paistamista.

 

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5