Porkkanakakku

25.7.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Porkkanakakku

Mehevä porkkanakakku kuorrutetaan sulatejuustolla ja viimeistellään mansikoilla.

Ainekset

8 annosta
1 2 kananmunaa
2 1,5 dl sokeria
3 2 tl leivinjauhetta
4 2 tl kanelia
5 1 tl vaniljasokeria
6 2 dl vehnäjauhoja
7 3 dl porkkanaraastetta
8 1 dl öljyä
Kuorrutus:
1 25 g margariinia
2 50 g pehmeää sulatejuustoa
3 1,5 dl tomusokeria
4 1 tl vanilliinisokeria
Koristeluun:
1 nonparelleja ja tuoreita marjoja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 40 g 317 g
Proteiinia 4 g 36 g
Rasvaa 16 g 128 g
Kuitua 1 g 8 g
Energiaa kJ 1 346 10765
Energiaa kcal 322 2573

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja raasta porkkanat. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne munavaahtoon. Kääntele porkkanaraaste ja öljy varovasti taikinaan. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä. Sekoita kuorrutusta varten pehmeä margariini, sulatejuusto ja sokerit keskenään. Levitä kakun päälle. Koristele nonparelleilla ja tuoreilla marjoilla.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: kahvikakku porkkana
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5