Porkkanahummus ja tortillasipsit

27.8.2016
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Porkkanahummus ja tortillasipsit

Porkkanahummus sopii levitteeksi tai kasvisten lisäkkeeksi. Siihen voi myös dippailla itsetehtyjä tortillalastuja.

Ainekset

4 annosta
1 250 g porkkanoita
2 2 valkosipulinkynttä
3 1 prk (290/175 g) kikherneitä
4 2 rkl tahinitahnaa
5 1 rkl sitruunamehua
6 0,5 tl suolaa
7 0,5 tl jauhettua juustokuminaa
Tortillasipsit
1 2 vehnätortillaa
2 oliiviöljyä
3 ripaus sormisuolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 25 g 101 g
Proteiinia 6 g 25 g
Rasvaa 4 g 16 g
Kuitua 4 g 18 g
Energiaa kJ 682 2728
Energiaa kcal 163 652

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: tahinitahnaa, oliiviöljyä

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Helpot & nopeat, Välipalat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista tortillalastut. Sipaise letuille öljyä ja leikkaa tortillaletut kolmion muotoisiksi paloiksi. Levitä tortillapalat leivinpaperoidulle uunipellille. Ripottele pinnalle hieman sormisuolaa. Paista kullanruskeiksi 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Keitä täysin kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Siirrä porkkanat tehosekoittimeen, lisää kikherneet ja osa liemestä. Lisää tahinitahna, sitruunamehu ja mausteet. Aja tasaiseksi soseeksi. Notkista tahnaa tarvittaessa kikherneiden säilykeliemellä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: kikherne porkkana tortilla
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5