Porkkanahalva

20.10.2008
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Porkkanahalva

Ainekset

4 annosta
1 400 g porkkanoita
2 3 rkl rusinoita
3 2 tl kardemummaa
4 1 tl kanelia
5 1 prk (400 ml) kookosmaitoa
6 1 dl ruokosokeria
Koristeluun:
1 mantelilastuja
Lisäksi:
1 jäätelöä tai vaahdotettua vaniljakastiketta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 34 g 135 g
Proteiinia 3 g 11 g
Rasvaa 22 g 86 g
Kuitua 3 g 13 g
Energiaa kJ 1 426 5704
Energiaa kcal 341 1363

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi. Keitä porkkanaraastetta, rusinoita, kardemummaa ja kanelia kookosmaidossa ilman kantta noin 45 minuuttia, kunnes porkkana on pehmeää ja valtaosa nesteestä haihtunut. Lisää sokeri. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes sokeri on liuennut. Tarjoa hieman lämpimänä mantelilastujen ja jäätelön tai vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5