Porkkanagratiini

20.12.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Porkkanagratiini

Ainekset

2 annosta
1 400 g porkkanoita
2 1 iso punasipuli
3 1 rkl öljyä
4 150 g pakastepinaattia
5 150 g kevytfetajuustoa
6 0,8 dl mantelilastuja
7 2,5 dl maitoa tai ruokakermaa tai niiden sekoitusta
8 1 kananmuna
9 0,5 tl suolaa
10 0,2 tl pippurisekoitusta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 27 g 54 g
Proteiinia 29 g 58 g
Rasvaa 36 g 72 g
Kuitua 10 g 19 g
Energiaa kJ 2 306 4612
Energiaa kcal 551 1102

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja leikkaa porkkanat viipaleiksi. Keitä kypsiksi ja valuta keitinvesi pois. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää porkkanat. Sulata ja valuta pinaatti, lisää sipulin joukkoon. Murenna sekaan feta. Lisää mantelilastut. Kaada seos uunivuokaan. Sekoita kerma-maito ja kananmuna keskenään, mausta suolalla ja pippurilla, kaada päällimmäiseksi vuokaan. Kypsennä uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa kahden hengen pääateriana tai alkupalana neljälle.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5