Porkkanafocaccia

21.10.2013
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Porkkanafocaccia

Ainekset

12 palaa
1 250 g porkkanoita
2 3,5 dl vettä
3 25 g (0,5 pkt) hiivaa
4 1 tl suolaa
5 1 tl sokeria
6 8 dl hiivaleipävehnäjauhoja
7 4 rkl oliiviöljyä
Pinnalle
1 1 rkl oliiviöljyä
2 ripaus hiutalesuolaa

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 23 g 279 g
Proteiinia 5 g 55 g
Rasvaa 7 g 80 g
Kuitua 3 g 31 g
Energiaa kJ 722 8663
Energiaa kcal 172 2070

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese, kuori ja paloittele porkkanat. Keitä suolalla maustetussa vähässä vedessä kypsiksi. Valuta vesi ja soseuta porkkanat.

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää porkkanasose, mausteet, puolet öljystä ja alusta joukkoon jauhot. Anna taikinan kohota noin 45 minuuttia.

Sivele loppu öljy uunivuokaan (n. 25 x 35 cm). Valuta pehmeä taikina vuokaan. Pirskota öljyä ja ripottele hiutalesuolaa pinnalle. Painele pintaan koloja, jotta maut imeytyvät leivän sisään. Anna kohota 15 minuuttia. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: leipä porkkana
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5