Porkkanablinit

20.10.2009
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Porkkanablinit

Ainekset

1 25 g hiivaa
2 3 dl maitoa
3 150 g smetanaa
4 2 dl tattarijauhoja
5 2 dl vehnäjauhoja
6 200 g porkkanalaatikkoa
7 0,5 tl suolaa
8 2 kananmmunaa
9 margariinia paistamiseen

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 213 g
Proteiinia 62 g
Rasvaa 84 g
Kuitua 19 g
Energiaa kJ 7814
Energiaa kcal 1868

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liota hiiva kädenlämpöiseen smetana-maitoseokseen. Lisää jauhot, porkkanalaatikko ja suola. Erottele keltuaiset ja valkuaiset erikseen. Sekoita keltuaiset taikinaan. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä kaksi tuntia tai yön yli jääkaapissa. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää varovasti nostellen kohonneeseen taikinaan. Paista blinit runsaassa rasvassa ohukais- tai blinipannulla kauniin ruskeiksi. Tarjoile sipulisilpun ja smetanan tai raikkaan puolukkahillon kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: blinit
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5