Porkkana-vuohenjuustolaatikko

23.11.2010
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Porkkana-vuohenjuustolaatikko

Ainekset

8 annosta
1 1 kg valmista porkkanasosetta
2 1,5 dl rikottuja ohrasuurimoita
3 2 dl vettä
4 6 dl maitoa
5 3 rkl siirappia
6 1 tl suolaa
7 ripaus kanelia ja valkopippuria
8 2 kananmunaa
9 200 g vuohenjuustoviipaleita
Pinnalle
1 0,5 dl korppujauhoja
2 2 rkl margariinia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 26 g 211 g
Proteiinia 9 g 74 g
Rasvaa 9 g 69 g
Kuitua 4 g 32 g
Energiaa kJ 935 7483
Energiaa kcal 224 1789

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna vesi teflonpinnoitetussa kattilassa ja lisää joukkoon ohrasuurimot. Keitä, kunnes vesi on imeytynyt suurimoihin.Lisää maito ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta seosta miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia. Sammuta liesi ja anna puuron hautua kannen alla vielä 10 minuuttia.Lisää porkkanasose puuroon. Mausta seos siirapilla, suolalla, kanelilla ja pippurilla. Anna seoksen jäähtyä hieman.Voitele iso uunivuoka tai kaksi pientä. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita puuroon. Kaada kolmasosa seoksesta vuokaan ja murustele päälle vuohenjuustokiekot. Levitä loppu porkkanaseos päälle ja ripottele pinnalle korppujauhoja. Painele pintaan kuvioita pikkulusikan kärjellä. Nosta päälle muutama rasvanokare ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5