Porkkana-omenakeitto ja pistaasisalsa

22.2.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Porkkana-omenakeitto ja pistaasisalsa

Valkosipulia ja yrttejä sisältävä pistaasisalsa viimeistelee maukkaan porkkana-omenakeiton. Tarjoa alkupalana tai sellaisenaan rapean leivän kanssa.

Ainekset

4 annosta
1 1 sipuli
2 1 valkosipulinkynsi
3 1 rkl öljyä
4 500 g porkkanaa
5 2 omenaa
6 2 jauhoista perunaa
7 8 dl kasvislientä
8 1 prk ranskankermaa (150 g)
9 ripaus suolaa
10 ripaus rouhittua valkopippuria
Pistaasisalsa
1 1 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä
2 1 pieni valkosipulinkynsi
3 2 rkl hienonnettuja yrttejä, esim. minttua ja persiljaa
4 1 rkl oliiviöljyä
5 ripaus suolaa
6 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 22 g 88 g
Proteiinia 7 g 29 g
Rasvaa 28 g 114 g
Kuitua 6 g 26 g
Energiaa kJ 1 579 6317
Energiaa kcal 378 1510

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit kattilassa. Kuori ja paloittele porkkanat, omenat ja perunat ja lisää ne kattilaan. Lisää kattilaan kasvisliemi. Keitä hiljalleen, kunnes porkkanat ja perunat ovat kypsiä. Soseuta sauvasekoittimella. Sekoita keittoon ranskankerma ja mausteet. Kuumenna keitto. Rouhi pistaasipähkinät ja raasta valkosipulinkynsi ja sekoita salsan ainekset keskenään. Tarjoile keiton lisäkkeenä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5