Porkkana-juustopiiras

27.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Porkkana-juustopiiras

Ainekset

Taikina
1 100 g leivontamargariinia
2 4 dl vehnäjauhoja tai puolet vehnä- ja puolet sämpyläjauhoja
3 0,5 tl suolaa
4 1 tl sokeria
5 1,5 dl maitoa tai kasvislientä (kasvisten keitinlientä tai vettä ja 1/2 kasvisliemikuutiota)
6 15 g (1/3 palaa) hiivaa tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan
Täyte
1 400 - 500 g porkkanoita
2 1 - 2 valkosipulinkynttä
3 nippu persiljaa
4 0,5 tl sitruunapippuria
5 1 paketti (250 g) Viherpippuri Koskenlaskija sulatejuustoa
6 2 - 3 dl kasvislientä kuutiosta
Voiteluun
1 munaa
Pinnalle
1 seesaminsiemeniä

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 225 g
Proteiinia 86 g
Rasvaa 121 g
Kuitua 20 g
Energiaa kJ 9767
Energiaa kcal 2334

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita kuutioitu kylmä rasva, jauhot, suola ja sokeri murumaiseksi monitoimikoneessa. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja liuota siihen. Lisää hiivaliemi muruseokseen ja sekoita taikinaksi. Kohota taikinaa peitettynä lämpimässä 15-20 minuuttia.Kiehauta täytteen kasvisliemi. Lisää siihen kuutioitu sulatejuusto ja sekoita edelleen kuumentaen kunnes se on tasaista juustokastiketta.Kuori ja lohko porkkanat monitoimikoneeseen ja hienonna ne, tai raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Lisää valkosipulinkynnet ja persilja. Sekoita lopuksi raaka porkkanaseos juustokastikkeeseen. Jäähdytä hiukan.Kaaviloi taikina jauhotetulla leivinpöydällä pyöryläksi ja vuoraa sillä piirastaikina. Täytä pohja täyteseoksella ja leikkaa reunoilta ylimääräinen taikina pois. Muovaa siitä suikaleita, jotka nostat ristikoksi piiraan pintaan. Voitele taikinaosat munalla ja ripottele päälle siemeniä. Kypsennä piirasta 200-asteessa uunin alaosassa noin 30 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5