Pomeranssilimput

26.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pomeranssilimput

Ainekset

2 kappaletta
1 0,5 l kaljaa
2 1 hiivaa
3 1 tl suolaa
4 1 dl fariinisokeria tai siirappia
5 2 tl pomeranssia
6 (1 tl anista tai fenkolia hienonnettuna)
7 1 kg sämpyläjauhoja
8 0,5 dl öljyä
9 0,5 kg vehnä- tai ruisjauhoja
Pinnalle
1 0,5 dl siirappia
2 1 rkl vettä
3 seesaminsiemeniä
4 (pakastettua paistostaikinaa)

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 554 g 1109 g
Proteiinia 82 g 165 g
Rasvaa 36 g 73 g
Kuitua 38 g 76 g
Energiaa kJ 12 182 24365
Energiaa kcal 2 912 5823

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Murenna hiiva kädenlämpöiseen kaljaan. Lisää mausteet ja vähitellen sekoittaen sämpyläjauhot. Vatkaa taikina tasaiseksi ja lisää öljy ja vähitellen alustamalla vehnä- tai ruisjauhoja. Jatka alustamista, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.Kohota taikina kaksinkertaiseksi, kumoa leivinpöydälle ja jaa 2-3 palaan. Pyöritä palat limpuiksi ja kohota taas kaksinkertaisiksi liinan alla pellillä.Voitele leipien pinta siirappivedellä, koristele, pistele tikulla ja kypsennä uunin alaosassa noin 40 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: leipä limppu
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5