Pizzamaustettu jauheliha-kukkakaalipelti

13.5.2018
19 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pizzamaustettu jauheliha-kukkakaalipelti

Vaihda pizzapohja kukkakaaliviipaleisiin ja kokoa jauheliha-tomaattipaistos pizzan tyyliin uunipellille.

Ainekset

4 annosta
1 400 g jauhelihaa
2 2 rkl rypsiöljyä
3 1 tl pizzamaustetta
4 0,5 tl suolaa
5 1 (300 g) kukkakaali
6 3 rkl punaista pestoa (Pesto Arrabbiata)
7 1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
8 100 g juustoraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 5 g 20 g
Proteiinia 26 g 102 g
Rasvaa 36 g 143 g
Kuitua 2 g 10 g
Energiaa kJ 1 848 7391
Energiaa kcal 442 1766

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet, Helpot & nopeat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Ruskista jauheliha tilkassa öljyä paistinpannulla. Mausta pizzamausteella ja suolalla.
  2. Huuhtele kukkakaali. Leikkaa se noin 1 cm:n viipaleiksi. Levitä ne ja irronneet palat leivinpaperille uunipellille.
  3. Mittaa pesto kulhoon. Sekoita siihen 1 rkl öljyä. Sivele seos kukkakaalien pinnalle. Levitä jauheliha päälle. Huuhtele ja puolita tomaatit. Levitä ne jauhelihan päälle. Ripottele juustoraaste pinnalle. Kypsennä uunissa 12–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja ruskistuu hieman. Kukkakaalit saavat jäädä napakoiksi.

Vinkki: Voit korvata tomaatti-chilipeston eli Pesto Arrabbiatan vihreällä pestolla tai aurinkokuivatuista tomaateista valmistetulla Pesto Rossolla.

Video

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5